EnligtAugust

Om ditten och datten.

Nyfiken?

Kategori: Allmänt

Ifall någon skulle vara nyfiken på hur det ser ut när jag har föreläsningar på distans så kommer här en liten bild=)


Jessica, Johanna och Ulrika + jag bakom kameran=)

När vi vill fråga om något eller ska svara på en fråga som Karlstad ställer, så får vi trycka på en knapp och säga; Lidköping här! Dår hör man och ser man oss på de andra lärcentrumen runt om i landet. Jag tror att vi är si sådär fem, sex stycken olika skolor + Karlstad som är med på telebilden.

Ja, i dag ska jag åka lastbil... spännande?

X-mas...

Kategori: Allmänt

Längtar redan tillbaka till jul och nyår...


Jul hos morfar; Malin, Jesper, Johan och halva Andreas.


    
NyårNyårstårta med baileys... mums!
Mina pepparkakor

Hej Hopp!

Kategori: Allmänt

Jag har kommit på mig själv med att vara helt besatt av japanska korsord! Griddler, Edel m.m. ja, kärt barn har många namn... leker på en sida som heter griddlers.net och i går så laddade jag över ett pusselspel till mitt lilla ds... det värsta är att jag glömmer att äta och inser efter ett "litet" tag att jag faktiskt har suttit framför skärmen flera timmar...

Det är alltid spännande när man när man upptäcker saker om sig själv...

Mitt liv för tillfället känns lite som en berg och dalbana... ena sekunden är jag lycklig och andra sekunden sitter jag i ett hörn i köket och gråter tills det inte finns några tårar kvar... Varför kan inte livet vara i balans? Ibland är det bara några timmar mellan Fylke och Mordor, men det känns som en evighet...

Inte utan min...

Kategori: Allmänt

...Mamma!
Fick ett väldigt sug på att se på film, så jag ringde min mamma... så jag ska alldeles strax åka dit! Det blir mysigt!

Halleluja!?

Kategori: Allmänt

Ska läsa halva bibeln... nästan... har börjat lite... Vill bara tillägga att det inte är frivilligt...

...

Kategori: Allmänt

Sökes: En skitbillig etta snarast.

Ute och cyklar

Kategori: Allmänt

...Det kan man undra om senäte är... varje år så har de vårstädning. Alla boende måste märka sina cyklar och dylikt annars så kommer de med en kärra och helt enkelt tar dem. Jag märkte min cykel med en lapp i en plastpåse som jag satte fast på pakethållaren. jag märkte den förra söndagen, när det var halv storm... när jag kom hem från Karlstad så var den borta! Så nu håller jag förtvivlat på att försöka få den tillbaka... får de verkligen göra så här! Tänk om det var någon som var på besök hos någon eller någon som var bortrest... Jag blir så frustrerad!

Så, nu har jag gnällt av mig lite=) Tillbaks till odyssen.... ( Har läst den förenklade versionen och ett antal filmer... men jag har aldrig läst den på det gamla versmåttet... tar en evighet.)

Hemkommen

Kategori: Allmänt

Ifall ni undrar vart jag har hållit hus, så har jag varit och hälsat på Karlstad lite. Hade närträff med mina lärare och klasskamrater. Jag fick hålla ett formellt tal inför klassen på fem minuter. Jag var jättenervös! Men jag var bland de bästa, så nu känns allt lite bättre!

Vad har ni haft för er då?

Berätta!

I kväll så ska jag dra till bowlinghallen och umgås med min underbara vän Gabryjel. Det ser jag fram emot! Är pank... men vem är inte det?

Här kommer mitt formella tal, ifall någon orkar läsa... eller inte kan somna=).

Formellttal


Vem hade trott för fem år sedan att jag skulle stå här och hålla det här talet för er? Hur många av er trodde att ni skulle vara här och lyssna? Vi har alla klättrat genom livet till den plats vi nu befinner oss på. Vissa av oss kanske tog en avstickare innan vi fann den väg som vi nu gemensamt stegar framåt på. Andra av oss kanske fann sig ståendes framför ett vägskäl, tvungen att göra ett medvetet val. Vilken väg ska jag ta? Sanningen är att det inte finns några genvägar för att uppnå sina drömmar. Det finns ingen väg som endast har raksträcka utan det finns alltid hinder på vägen. Hinder är till för att överkommas. Nu har vi snart klarat av ännu en etapp och har kommit en bit på vägen mot vårt mål. Kanske strävar vi inte mot samma mål, men vi kämpar för stunden tillsammans mot hindren som finns på den här sträckan.


Ända sedan vi var små har vi ställts inför diverse val. När vi var mindre kanske det handlade om vilken smak vi ville ha på glassen eller om vi ville följa med och bada. Ju äldre vi blev desto svårare blev valen. Vilket språk vill du lära dig? Vilket program vill du gå? Vad vill du göra med ditt liv? Vad vill jag göra med mitt liv? När jag frågade mig själv som sextonåring vad jag ville göra med mitt liv, så var jag tvärsäker på mitt svar. Det svaret jag gav vid den tidpunkten skiljer sig avsevärt från mitt svar jag ger i dag. Jag ångrar inte att jag följde mina drömmar vid den tidpunkten, det är dessa val som har format mig som människa. Man ska aldrig krossa sin egna eller andras drömmar. Men man ska komma ihåg att målen kan ändras. Jag är säker på att när jag färdas vidare på min resa genom livet, att mål och drömmar kommer läggas till, dras ifrån och ändras. Huvudsaken är att man kämpar för en sak man tror på. Så länge man är sann mot sig själv så löser sig det mesta.


Jag hoppas aldrig att den dagen kommer då vi inte längre har några mål att sträva emot, inga drömmar som kan uppfyllas. Att glöden har slocknat i våra ögon och att vi nöjer oss med det som finns. Jag hoppas aldrig den dagen kommer då vi anser oss fullärda, för fullärda kan vi aldrig bli. Jag vill aldrig bli fullärd. Jag kan aldrig bli fullärd. Nej, jag vill inte bli fullärd. Tänk vad hemskt om det inte finns någonting i hela världen som väcker mitt intresse. Nej, fullärd kan jag aldrig bli. Så låt oss alltid sträva efter att utvecklas som människor och hålla och intresset vid liv. Kom ihåg detta när ni befinner er i era skolor. Vi vill kunna inspirera våra elever, kunna stödja dem i deras val de gör. Hur ska vi klara av det utan våran kämparglöd.


Kämparglöden. Om du någon gång tappar bort din kämparglöd, var snabb med att hitta den. Det är kämparglöden som är dit bränsle på vägen. Det är kämparglöden som får dig att orka i uppförsbackarna. Det är kämparglöden som får dig att orka sträva fram i motvind. Det är kämparglöden som hjälper dig att nå dina mål.

Så jag ber er, håll huvudet högt för ni kämpar alla för en god sak: er framtid och så småningom era elevers framtid. Det finns fortfarande tid för avstickare, så länge glöden brinner i era ögon kommer ni hitta den vägen som är rätt för er.  


Friskförklarad?

Kategori: Allmänt

Nja... inte riktigt.. fick masa mig upp till skolan ändå. Självklart så försov jag mig och sen upptäckte jag att det hade snöat... ja, ja det var bara att trava på. Var nästan vimmelkantig när jag kom fram till skolan. Har ju inte rört mig på flera dagar...
Efter skolan så gjorde jag stan osäker... hittade en underbar pyjamas på lindex för 99 kronor. Supermysig! Köpte även lite sminkborstar, hårspännen, strumpbyxor och två underbara skjort/blushistorier. Jag som tyckte jag hade dåligt med pengar innan=(. Ikväll så ska jag ut med några goda vänner och  äta på harrys och ta en cider..
Hoppas ni har det bra allihop!

Dead?

Kategori: Allmänt

Jag vill bara påpeka att jag inte är borta för evigt... ligger däckad i influensa och tentaångest...